Paza de Coasta americana a anuntat ca incidentul de pe raul Potomac din Washington a fost parte a unui "exercitiu de antrenament", transmite FoxNews. Mai multe organizatii media, inclusiv CNN, au anuntat vineri ca Paza de Coasta a deschis focul asupra unei barci "suspecte" aflate pe raul Potomac din capitala federala. Incidentul a survenit in ziua in care se implinesc 8 ani de la atacurile din 11 septembrie 2001. Presedintele Barack Obama a participat la ceremonia de comemorare desfasurata la Washington.

CNN anuntase ca Paza de Coasta a incercat de mai multe ori sa ia legatura cu cei aflati in barca de agrement, insa n-a primit niciun raspuns. Ulterior, Paza de Coasta a tras cel putin 10 rafale spre ambarcatiunea care intrase in perimetrul de securitate aflat nu departe de cladirea Pentagonului, unde s-au desfasurat ceremoniile de comemorare.

Paza de Coasta a declarat, prin seful sau, Keith Moore, ca nu s-au tras focuri si ca a fost vorba de un "exercitiu de antrenament".

FoxNews a precizat ca incidentul a produs "temporar panica" in ziua in care se implinesc 8 ani de la atentatele din 11 septembrie 2001.

Incidentul a avut loc intre podurile aflate intre Memorial si Strada 14 din capitala federala, intr-o zona ce fusese blocata din cauza ceremoniilor.

Obama a parasit zona Pentagonului imediat dupa ora locala 10 (17, ora Romaniei), aproximativ la aceeasi ora la care s-a produs si incidentul.

Ulterior, purtatorul de cuvant al Casei Albe, Robert Gibbs, a criticat CNN pentru relatare, spunandu-le ziaristilor "ca, inainte sa transmita lucruri de acest gen, ar fi bine sa le verifice".