Politia din Mexic sustine ca barbatul care a preluat controlul aeronavei cu pasageri Boeing 737, apartinand companiei AeroMexico, este un pastor bolivian care raspundea prin gestul sau unei "inspiratii divine". Barbatul a deturnat miercuri avionul in care se aflau 104 pasageri si a aterizat fortat pe un aeroport din Mexico City, unde a fost arestat, scrie France 24.

Potrivit secretarului mexican al securitatii publice, Genaro Garcia Luna, autorul este predicatorul Jose Mar Flores Pereira, care "a avut o revelatie ca Mexicul va trece printr-un pericol, un cutremur". Fortele de securitate au preluat controlul avionului intr-o operatiune rapida si i-au eliberat pe toti pasagerii in aproape o ora de la incident.

"Autorul infractiunii se numeste Jose Mar Flores Pereira, este nascut pe 21 mai 1965 la Santa Cruz in Bolivia si a fost detinut la o inchisoare din Santa Cruz de la Sierra", a anuntat Garcia Luna in cadrul unei conferinte de presa. Mai mult, "piratul aerului" traieste in Mexic de 17 ani, este alcoolic si toxicoman. Barbatul a fost adus in fata presei, unde a declarat ca a avut o revelatie si ca voia sa previna tara cu privire la "un cutremur istoric".

Potrivit autoritatilor, bolivianul le-a marturisit ca a avut doi complici: Fiul si Sfantul Duh. Tot acum, autorul deturnarii aeronavei a declarat ca gestul sau are legatura si cu data de 9 septembrie 2009, pentru ca cifrele 9-9-09, rasturnate, dau 6-6-6.

Ultima deturnare a unui avion cu pasageri in Mexic a avut loc in 1972, cand membri ai gherilelor de stanga au preluat controlul unei aeronave, pentru a le cere autoritatilor eliberarea a cinci dintre partizanii lor. In cele din urma, toti pasagerii au fost eliberati.