Regele Spaniei Juan Carlos ar trebui "sa taca" si sa-l asculte pe presedintele venezuelan Hugo Chavez, a declarat regizorul american Oliver Stone, citat de AFP. Stone si Chavez au participat la Venetia, in cadrul Festivalului International de Film, la lansarea productiei "South of the Border", realizata de regizorul american despre liderul de la Caracas.

"Regele vostru ar trebui sa taca din gura si sa-l asculte mai mult pe Chavez", a spus Stone intr-o declaratie pentru El Pais.

Stone si Chavez, la Venetia

Regizorul american a facut referire la un incident petrecut in noiembrie 2007, la summit-ul ibero-american din Chile, cand regele Juan Carlos, exasperat de faptul ca Chavez a intrerupt de mai multe ori un discurs tinut de premierul spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero, s-a intors spre presedintele venezuelean si i-a spus: "De ce nu taci din gura?" ("Por que no te callas?").

Replica monarhului spaniol a devenit foarte populara in tarile hispanice, fiind imprimata pe tricouri, reprodusa in numeroase caricaturi si descarcata ca ton de apel de milioane de utilizatori de telefoane mobile.

Chavez l-a acuzat pe regele spaniol de imprudenta si aroganta, amenintand cu revizuirea legaturilor economice dintre cele doua state.

Potrivit El Pais, Stone a mai afirmat ca "Chavez este un om extraordinar, care a reusit sa reduca cu jumatate numarul celor care traiau in saracie in tara sa. M-am obosit sa vad presa din tara mea numindu-l dictator, deaorece el nu este asa".

Aplauze la Venetia pentru Chavez si Stone