Rusia nu este dispusa, pentru moment, sa acorde un credit Ucrainei. Anuntul a fost facut de ministrul rus de Finante, Alexei Kudrin, in contextul in care presa a scris in ultimele zile despre posibilitatea ca Moscova sa trimita bani la Kiev.

"Posibilitatea acordarii unui asemenea credit nu este exclusa, dar nu o avem in vedere, pentru moment; este nevoie de negocieri si eforturi suplimentare", a declarat Kudrin, citat de AFP. "In prezent, plecam de la principiul ca Fondul Monetar International (FMI) este cel care va acorda un credit Ucrainei", a precizat el. FMI a varsat deja 10,9 miliarde de dolari catre Ucraina, din imprumutul de 16,4 miliarde de dolari acordat Kievului in noiembrie.

Cotidianul economic rus Vedomosti scrie marti, citand un responsabil al guvernului rus, ca Moscova analizeaza posibilitatea de a acorda un imprumut Kievului. Potrivit sursei citate, "Ucraina are nevoie urgent de 1,5 - 2 miliarde de dolari". Mai multe banci rusesti, in special private, si-au manifestat deja interesul sa imprumute Kievul, a precizat responsabilul.