Un politician republican din Connecticut a cerut Congresului din Hartford interzicerea folosirii laptopurilor si a aparatelor Blackberry in timpul sesiunilor Camerei Reprezentantilor si Senatului din stat, dupa ce doi congresmeni au fost fotografiati in timp ce jucau Solitaire in timpul unei dezbateri despre buget, informeaza courant.com. Un alt politician prezent la dezbateri urmarea o transmisie sportiva a canalului ESPN.

O fotografie realizata de AP i-a surprins pe doi democrati jucand Solitare pe laptopurile oferite de stat in timpul dezbaterii despre buget desfasurata luni seara in Congresul din Hartford.

Fotografia a provocat scandal, iar celor doi li s-a cerut sa-si ceara scuze. De asemenea, unii politicieni au cerut implementarea unor noi reguli legate de folosirea jocurilor pe computer in Congres.

Republicanul Thomas Foley a trimis o scrisoare liderilor democrati din Connecticut prin care cere adoptarea unei legi care sa interzica folosirea laptopurilor si a aparatelor Blackberry in timpul sedintelor Camerei Reprezentantilor si Senatului din stat.

Foley a declarat ca fotografia realizata de AP "a supus legislatura din statul nostru unei rusini nationale si controversei".

Un alt politician republican a declarat ca "alegatorii se asteapta ca oficialii alesi sa le reprezinte interesele, nu sa fie preocupati sa puna cinci de rosu pe sase de negru... sau sa gaseasca alternative la Minesweeper."