O intrecere inedita a avut loc sambata pe Aeroportul Changi din Singapore, intre un Porsche 911 GT3 Cup si un Boeing 747-200F, la finalul cursei masina reusind sa devanseze aeronava, relateaza agentia chineza de stiri Xinhua.

Cursa, prima de acest gen organizata vreodata in Asia, s-a tinut pe pista Aeroportul International Changi din Singapore si a fost urmarita de sute de spectatori. Cei doi bolizi s-au aliniat la un punct de start si s-au intrecut pe o distanta de 1,7 kilometri.

Finalul competitiei a fost unul strans, noul model de curse Porsche trecand primul linia de sosire, cu doar cateva secunde inaintea aparatului Boeing de tip cargo, apartinand companiei de transport aerian Jett 8 Airlines din Singapore.

Avionul poate atinge o viteza de croaziera de 900 de kilometri la ora, in timp ce viteza maxima a respectivului autoturism se ridica la 280 de kilometri pe ora, precizeaza sursa citata.

Evenimentul este primul dintr-o serie de competitii de acest gen care se vor desfasura luna aceasta si care anunta Marele Premiu de Formula 1 al orasului-stat Singapore, programat intre 25-27 septembrie, o cursa inedita ce are loc integral pe un circuit stradal, dar si singura din Marele Circ care se disputa in nocturna.