Un mare succes al politiei olandeze a devenit o greseala stanjenitoare, dupa ce s-a descoperit ca oamenii legii au distrus o cultura de canabis care, de fapt, nu era decat un lan de canepa al unei universitati agricole, relateaza BBC News.

Politia a anuntat miercuri ca a descoperit o plantatie cu circa 47.000 de plante, valoarea pe piata a canabisului fiind estimata la 4,4 milioane de euro.

Cea mai mare parte a culturii a fost distrusa, cand politistii au aflat ca plantele apartineau unei respectate universitati agricole. Nu era vorba de canabis, ci de o 'ruda' apropiata - canapa, care contine cantitati foarte mici de THC.

"Valoarea pe piata a acestei culturi, ca drog, este sub zero", a declarat pentru AP Simon Vink, de la Universitatea Wageningen, care avea licenta pentru aceasta cultura.

Potrivit legislatiei olandeze, canabisul este o substanta controlata, iar producerea sa pe scara larga este interzisa. Politia promoveaza o politica de toleranta in ceea ce priveste cultivarea plantei pentru consum personal.