Un pastor american a provocat scandal in Statele Unite dupa ce a declarat, in mai multe interviuri, ca se roaga pentru moartea presedintelui Barack Obama, informeaza FoxNews. Secret Service a precizat ca "este la curent cu situatia" si ca va lua masurile necesare, fara insa sa ofere detalii.

Pastorul Steven Anderson a afirmat, in timpul unei slujbe tinute in urma cu cateva saptamani si intitulate "De ce il urasc pe Barack Obama", ca se roaga pentru moartea liderului de la Casa Alba.

"Cand voi merge la culcare, ma voi ruga ca sa moara si sa mearga in iad", a declarat pastorul in fata enoriasilor sai din Faithful Word Baptist Church in Tempe, zona Phoenix. "Ma rog ca Obama sa se topeasca ca un melc" din cauza ca e "un diavol socialist, un criminal si un asasin de copii", a adaugat pastorul.

"Sper ca Dumnezeu sa-i dea cancer de creier lui Barack Obama, ca sa moara precum Ted Kennedy. Sper ca asta sa se intample chiar astazi", a repetat pastorul intr-un interviu pentru FoxNews, afirmand ca mesajul sau este "un razboi spiritual".

Anderson i-a incurajat pe enoriasi sa se alature rugaciunilor sale, despre care sustine ca sunt o reactie la politicile pro-avort ale presedintelui Obama.

Mai multi protestatari stransi in fata bisericii au criticat declaratiile "de neinteles" facute de Anderson. In plus, pastorul a primit mai multe amenintari cu moartea dupa slujba anti-Obama.

In plus, presa americana a relatat ca Anderson este pastorul bisericii frecventate de americanul care s-a prezentat inarmat cu o pusca de asalt la un discurs tinut de Barack Obama in Phoenix, in urma cu cateva saptamani.