Cand Boiko Borisov, premierul bulgar, l-a adus in guvern ca vicepremier si ministru de finante pe Simeon Djankov am inteles ca a dat lovitura. Diankov a lucrat la Banca Mondiala il ultimii 14 ani si activitatea lui a fost extrem de apreciata, scrie Anne-Marie Blajan, pe blogul ei.

Ca ministru de finante, intr-o situatie de criza economica mondiala, iata ca Djankov ia o serie de masuri fara sa stea pe ganduri. Ultima, citesc in presa bulgara, e desfiintarea tuturor agentiilor de stat. Ele vor fi transformate in directii in ministere sau agentii executive, zic ei.

"Bulgaria are o duzina de agentii, toate cu sediul in capitala, in Sofia. Le vom inchide pe toate si vom externaliza unele servicii in teritoriu. Functionarii publici nu trebuie sa stea doar in spatele birourilor toata ziua, ei trebuie sa mearga prin tara si sa munceasca acolo, sa faca ceva concret", isi justifica decizia, potrivit Novinite, ministrul bulgar.

Premierul a aprobat imediat decizia de a "rade" cele 11 agentii guvernamentale care aveau ca obiect de activitate bulgarii din strainatate, drepturile copiilor, turismul, ca sa amintesc doar cateva domenii.

"Reformele trebuie facute in primele zile dupa ce preiei mandatul, asta e o lectie pe care am invatat-o la Banca Mondiala", zice el, potrivit Novinite.

O buna lectie! Poate domnul Pogea ar trebui sa faca macar un internship la Banca Mondiala

Citeste restul articolului si comenteaza pe Menaru.