Care este legatura dintre doua limuzine BMW roz, un ministru al Apararii si un bal de scoala? Bulgaria. Noul guvern a descoperit, in aceasta saptamana, doua astfel de autoturisme in garajul ministerului bulgar al Apararii, iar presa din tara vecina se intreaba ce ar fi putut face ministrul Apararii sau un general cu astfel de masini, a caror culoare corespunde prea putin cu nuantele obisnuite ale masinilor demnitarilor, relateaza AFP.

Cele doua BMW-uri erau negre la momentul achizitionarii, dar fostul ministru al Apararii Nikolai Svinarov, care a detinut portofoliul in perioada 2001 - 2005, le-a revopsit, a afirmat premierul Boiko Borisov, in fata presei.

"Sunt scandalizat, deoarece armata reprezinta fundamentul unui stat. Ofiterii au fost

Rochia de bal al fiicei ministrului - captura Trud
Rochia de bal al fiicei ministrului -
captura Trud
transformati in clovni in ultimii ani", a declarat primul ministru.

"Armata este tarata intr-un scandal roz", scrie cotidianul Trud, care a gasit si o explicatie pentru aceasta extravaganta.

Citand responsabili ministeriali, Trud spune ca masinile au fost vopsite pentru a se asorta cu culoarea rochiei fiicei ministrului, care a fost condusa la balul anual al scolii unde invata cu una dintre cele doua masini.

Fostul ministru Svinarov a dezmintit informatia, dar Trud a publicat alaturat fotografii ale rochiei si ale masinilor, pentru a putea fi comparate.