O turista britanica, prea putin obisnuita cu subtilitatile limbii franceze, a petrecut o noapte in primaria unui orasel din estul Frantei. Turista a dedus in mod eronat ca "hotel de ville" (in traducere, primarie) inseamna de fapt hotel, au declarat duminica surse din primarie, citate de AFP.

Aventura femeii de 30 de ani, care calatorea singura, a inceput vineri seara, a declarat pentru AFP primarul localitatii cu 2.500 de locuitori din sudul Alsaciei.

"La primarie avea loc in acea seara o reuniune a responsabililor de asociatii. Iesind, au auzit zgomot in toalete" dar, fara a le acorda prea multa atentie, "au inchis usa dupa ei".

Cand nefericita turista a inteles ca este inchisa in cladire, a aprins luminile pentru a atrage atentia "dar afara, nimeni nu a remarcat nimic"', a adaugat primarul.

Disperata, turista britanica a lipit in exteriorul unui geam de deasupra usii un mesaj intr-o franceza aproximativa in care anunta ca este inchisa in toaleta si intreba daca este posibil sa se deschida usa. In cele din urma, femeia a adormit in fotoliile din holul primariei.

Femeia "a scapat" din primarie cand cineva a vazut in sfarsit afisul.

In ciuda francezei sale "aproximative", turista a putut sa explice aventura prin care a trecut. Seara cand trecea prin oraselul Dannemarie, a vazut inscriptia "Hotel de ville" (primarie - n.r.) si a dedus ca este vorba despre un hotel in care si-ar putea petrece noaptea.

Primarul localitatii spune ca se gandeste ca pe viitor sa traduca primarie in engleza si germana, pentru ca turistii sa nu mai treaca prin astfel de situatii.