Un sondaj de opinie realizat zilele trecute indica faptul ca americanii isi pierd increderea in presedintele Barack Obama, informeaza AP. Potrivit rezultatelor anchetei, doar 49% dintre cei intervievati s-au declarat increzatori ca presedintele va lua deciziile corecte pentru tara.

Sondajul, realizat de Washington Post-ABC News, arata ca americanii, ingrijorati de viitorul reformei in domeniul sanatatii si de cresterea deficitului bugetar federal, isi pierd increderea in liderul de la Casa Alba.

Sondajul afirma ca mai putin de jumatate dintre americani, respectiv 49%, cred ca presedintele va lua deciziile potrivite pentru tara. Este o scadere fata de cele 60% care se inregistrau la 100 de zile dupa ce Barack Obama a preluat mandatul de presedinte.

Rata de popularitate a presedintelui este de 57%, cu 12 procente mai mica decat in aprilie, cand a atins nivelul maxim. 53% dintre respondenti s-au declarat dezamagiti de modul in care presedintele incearca sa acopere uriasul deficit bugetar, iar din ce in ce mai multi americani se declara impotriva reformei de sanatate propuse de Administratie.

Sondajul a fost realizat in perioada 13-17 august, avand o marja de eroare de +/- 3%.