Rebelii ceceni si-au asumat responsabilitatea dezastrului de la centrala hidroelectrica din Siberia, care a provocat moartea a cel putin 26 de persoane si disparitia altor cateva zeci, relateaza Reuters, citand un comunicat postat pe un site al islamistilor.

Potrivit Reuteres, rebelii din grupul Batalionul Martirilor afirma pe site-ul www.kavkazcenter.com ca au folosit un lansator de grenade pentru a ataca centrala. Ei sustin ca au declansat "razboiul economic" impotriva Rusiei si ca vor ataca gazoducte, oleoducte, centrale electrice etc.

Un oficial de la Kremlin a afirmat ca nu comenteaza afirmatiile "idioate" ale cecenilor. De asemenea, procurosii rusi au precizat ca nu s-au gasit urme de exploziv la locul incidentului. Ulterior, rebelii au afirmat ca au inundat centrala, cu ajutorul unui militant care lucra acolo.

Accidentul s-a produs luni la o centrala hidroelectrica din Siberia Orientala. Cel putin 26 de persoane au murit, iar alte cateva zeci au fost ranite in urma tragediei de la hidrocentrala de la Saiano Susenskaia, din Hakasia (Siberia).

Incidentul a dus si la inundarea partiala a salii masinilor.