Membrii echipajului rus de pe Arctic Sea au ajuns joi la Moscova, impreuna cu cei opt pirati. Potrivit agentiei de presa AFP, echipajul a dezvaluit deja primele detalii ale disparitiei vasului in apele Atlanticului. Echipajul si piratii au fost adusi in Rusia cu doua aparate de zbor, care au aterizat joi dimineata pe un aeroport militar din apropierea Moscovei.

Doar 11 dintre cei 15 rusi de pe Arctic Sea au fost adusi in Rusia, ceilalti patru ramanand la bordul navei pentru a asigura intretinerea acesteia, se arata intr-un comunicat remis de Ministerul rus de Externe. Televiziunea rusa a difuzat imagini cu cei opt pirati in timp ce coborau din avion, cu catuse la maini.

Nava Arctic Sea, gasita oficial luni in Atlantic, a fost deturnata pe 24 iulie de pirati rusi, letoni si estonieni. Aflata sub pavilion maltez, nava a parasit Finlanda pe 23 iulie pentru a ajunge in Algeria. Autoritatile au pierdut insa orice contact cu echipajul de pe 31 iulie.

La ordinul Kremlinului, marina rusa a plecat pe urmele navei pe 12 august, dupa ce aceasta fusese localizata in apropierea insulelor Capului Verde. Pentru gasirea vasului care transporta o incarcatura de cherestea in valoare de un milion de euro, Rusia a beneficiat de ajutorul NATO.