In urma unui nou val de atacuri organizate de insurgentii talibani marti, autoritatile afgane au anuntat o serie de restrictii neobisnuite pentru toate agentiile de stiri, care nu vor avea voie sa transmita informatii despre posibile atentate sau violente care ar putea avea loc joi, in ziua alegerilor prezidentiale, scrie The New York Times.

Cel putin 8 persoane au fost ucise in urma atentatului sinucigas de marti, printre care si un soldat NATO si doi afgani care lucrau pentru o misiune a Natiunilor Unite, iar alte 53 de persoane au fost ranite.

In plus, o racheta a lovit, marti dimineata, palatul prezidential din capitala afgana Kabul, informeaza CNN, citand un oficial local. O persoana a fost ranita in urma atacului. Potrivit informatiilor, o alta racheta a fost lansata impotriva capitalei Kabul, fara insa sa provoace distrugeri.

In acest context, Ministerul de Externe a emis un comunicat prin care cere tuturor agentiilor din tara, dar si celor internationale sa nu transmita nicio informatie cu privire la incidente violente in intervalul 6 a.m. - 8 p.m. in ziua alegerilor.