Cel putin 20 de politisti au fost ucisi dupa ce un atacator sinucigas, aflat la bordul unei masini, s-a aruncat in aer in curtea unei sectii de politie din republica Ingusetia, informeaza BBC. Dmitri Medvedev a decis destituirea ministrului de interne din republica aflata in partea sudica a Rusiei.

Atacul, produs in Nazran, principalul oras din republica, a provocat ranirea a peste 60 de persoane, inclusiv copii.

Deflagratia s-a produs in momentul in care politistii se aflau in curte, la schimbarea de ture. Atacatorul a fortat intrarea in curtea sectiei de politie si a detonat incarcatura exploziva aflata in vehicul. Sectia de politie a fost devastata, in timp ce cladirile din jur au suferit distrugeri importante.

Liderii inguseti au afirmat ca in spatele atentatului se afla militanti, insa presedintele Dmitri Medvedev l-a demis pe ministrul de interne din republica caucaziana, declarand ca "atacul putea fi prevenit".

"Politia trebuie sa-i protejeze pe oameni si politia trebuie, de asemenea, sa se apere singura", a spus liderul rus.

Republica Ingusetia, aflata la granita cu Cecenia, a fost martora mai multor atacuri armate si cu bombe impotriva sediilor de politie si a guvernului. Atacul de luni a fost cel mai sangeros din ultimele luni.

In iunie, presedintele Yunus-Bek Yevkurov a fost grav ranit dupa ce un atacator sinucigas si-a detonat incarcatura exploziva in apropiere de coloana sa oficiala.