Cel mai batran elev de scoala primara din lume a murit vineri, la varsta de 90 de ani, la Nairobi (Kenya), relateaza BBC. Kimani Nganga Maruge a devenit cunoscut dupa ce s-a inscris la scoala primara din orasul Eldoret la virsta de 84 de ani, motiv pentru care a fost inclus si in Cartea Recordurilor.

Anul trecut, in timpul violentelor ce au urmat alegerilor din tara, casa lui Maruge din Valea Rift a fost distrusa intr-un incendiu, asa ca autoritatile l-au mutat intr-un azil de batrani din capitala kenyana. In ciuda acestor dificultati, elevul nonagenar si-a continuat studiile si mai avea doar doi ani pana la finalizarea acestora.

Tata a patru copii, Kimani Nganga Maruge spunea ca si-a dorit sa invete sa citeasca singur Biblia; in plus, suspecta ca nu isi primeste toata pensia la care avea dreptul, asa ca studiul matematicii era de asemenea important.

In 2004 s-a inscris la scoala Kapkenduywa din Eldoret, la un an dupa ce guvernul din Kenya a introdus gratuitatea pentru invatamantul primar. Maruge a obtinut rezultate remarcabile, fiind unul dintre cei mai buni elevi din institutie.

Doi dintre cei 30 de nepoti ai sai, care frecventeaza la randul lor cursurile scolii din Eldoret, au povestit ca bunicul Kimani si-ar fi dorit sa isi continue studiile pana la obtinerea unei diplome de medic veterinar.

In februarie, Maruge a fost diagnosticat cu cancer la stomac, insa a insistat sa continue studiile; in acest sens, si-a rugat profesorii sa ii predea cursurile la casa de batrani in care si-a petrecut ultimul an de viata.