Politia braziliana a acuzat un prezentator TV ca a participat la trafic organizat de droguri si ca a comandat uciderea mai multor rivali, pentru a stimula ratingul emisiunii sale. Wallace Souza, care face parte din aparatul legislativ al statului, sustine ca acuzele reprezinta un atac din partea rivalilor si ca nu exista nicio dovada in acest sens, scrie BBC.

De cealalta parte, politia il acuza ca a ordonat mai multe asasinate, dupa care a alertat echipele de la televiziune sa mearga in zona, pentru a fi primele cu imagini de la fata locului. Show-ul sau televizat a fost suspendat la finalul anului trecut, dupa ce politia a intensificat anchetele. Daca ceea ce sustine politia este adevarat, atunci cazul aduce in prim-plan o emisiune TV care nu numai ca transmitea despre crime, dar era si in spatele acestora.

Autoritatile cred ca Souza a comis cel putin cinci crime, pentru a scapa de concurentii sai de pe piata traficului de droguri si pentru a ridica audientele programului pe care il conducea. Seful politiei locale a declarat pentru Associated Press ca ordinele privind executiile veneau intotdeauna de la prezentator sau de la fiul sau.

Secretarul de Stat pe probleme de Securitate, Francisco Cavalcanti, sustine ca adevarul a devenit acum foarte clar. "De cateva ori, ei au fabricat faptele, au fabricat stirile", a declarat Cavalcanti.

Wallace Souza se confrunta acum cu mai multe acuzatii, inclusiv trafic de droguri si posesie de arme, dar ramane in libertate pentru ca functia politica ii confera imunitate. Intre timp, fiul sau Rafael a fost arestat, fiind acuzat de omor, trafic de droguri si posesie ilegala de arme.