Economia Statelor Unite "a atins limita de jos" iar trimestrul actual va fi martorul unei cresteri pozitive datorita planului de stimulare implementat de autoritatile de la Washingon, a declarat miliardarul George Soros, intr-un interviu pentru Reuters Television. Soros a adaugat ca nu crede ca economia americana are nevoie de un al doilea plan de stimulare, in ciuda cererilor venite in ultima perioada.

"Cred ca planul de stimulare a facut diferenta, economia a atins limita inferioara si vom fi martorii unui trimestru pozitiv. Cred ca aceasta se datoreaza in special planului de stimulare economica", a spus finantistul.

Administratia Obama a pompat 787 de miliarde de dolari in economie, intr-o incercare de a o ajuta sa-si revina din cea mai grava recesiune dupa anii '30. Economia americana s-a comprimat cu 1% in trimestrul al doilea, dupa ce a scazut cu 6,4% in primele luni ale anului, cel mai mare declin dupa 1982.

Soros a spus ca nu crede ca economia americana are nevoie de un al doilea plan de stimulare, in ciuda cererilor venite in ultima perioada.

Marti, presedintele Barack Obama a afirmat ca "economia nu a iesit inca din criza" in ciuda semnelor optimiste din ultimele zile. Casa Alba a anuntat, saptamana trecuta, ca nu are in plan un al doilea pachet de stimulare a economiei.