Relatia dintre presedintele american Barack Obama si Hillary Clinton, secretarul sau de stat si fost contracandidat in alegerile prezidentiale, "merge mult mai bine decat ma asteptam". Declaratia a fost facuta de Hillary Clinton, in cadrul unui interviu televizat.

"Cred ca relatia noastra personala a devenit mai profunda si mai solida in cursul ultimelor luni", a continuat secretarul de stat, citat de AFP. Hillary Clinton a explicat ca dupa campania electorala - unde politica pe care o sustinea avea "diferente de grad, dar nu si de fond" cu cea a lui Barack Obama - a fost "personal foarte surprinsa" ca a fost aleasa pentru departamentul de stat.

A calificat prezenta sa in sanul administratiei Obama o "satisfactie personala si profesionala". Invitata sa compare stilul de conducere al fostului presedinte Bill Clinton si al actualului lider de la Casa Alba, Barack Obama, Hillary Clinton a declarat: "Cred ca amandoi au dat dovada de multa inteligenta, in sarcinile pe care le-au avut de indeplinit. Il cunosc mai bine pe Bill. Dar am vazut in presedintele Obama o inteligenta remarcabila".

In ceea ce priveste prerogativele de la departamentul de Stat si relatia cu presedintele, fosta prima-doamna a declarat ca Barack Obama arata mare interes politicii externe si ca "dialogul este transparent in toate subiectele". "Casa Alba nu poate pune politicile in practica. Noi suntem (departamentul de Stat) cei care le pun in practica. (...) Si apoi eu nu sunt timida. Opinia mea este cautata si ascultata", a continuat Hillary Clinton.