Noua persoane au murit dupa ce un elicopter si un avion de mici dimensiuni s-au ciocnit deasupra raului Hudson din New York, a anuntat politia din metropola americana. Potrivit New York Post, aparatele s-au ciocnit deasupra apei in apropierea localitatii Hoboken (New Jersey), resturile de fuzelaj cazand in apele raului dar si pe pamant.

Incidentul s-a produs in jurul pranzului. Primarul metropolei americane, Michael Bloomberg, a declarat ca "este o mare tragedie" si ca niciunul dintre pasageri sau piloti nu a supravietuit impactului.

Potrivit informatiilor, in avion se aflau trei persoane, in timp ce la bordul elicopterului se aflau cinci turisti italieni si pilotul.

Scafandrii politiei din New York au cautat victimele accidentului, reusind sa recupereze pana in acest moment trei cadavre. Ei au localizat, de asemenea, epava unuia dintre aparate.

Avionul de tipul Piper PA-32R decolase in cursul diminetii de la aeroportul Teteboro (New Jersey), insa a pierdut contacul cu turnul de control deasupra raului Hudson. Elicopterul apartinea Liberty Helicopter Tours, o companie care organizeaza zboruri pentru turisti.

Martorii au declarat ca aparatele s-au ciocnit in zbor. Impactul a fost atat de puternic incat elicea elicopterului a rupt instantaneu o aripa a avionului de mici dimensiuni. Avionul s-a prabusit imediat in apa, in timp ce elicopterul a mai zburat cateva secunde inainte de a cadea si el.

Potrivit autoritatilor, conditiile meteorologice in momentul accidentului erau ideale pentru zbor.

Accidentul de sambata s-a produs la sapte luni dupa ce, in ianuarie, un avion al US Airways cu 151 de persoane la bord s-a prabusit in raul Hudson, la cateva zeci de secunde in urma impactulului cu un stol de pasari. Pilotul Chesley B. "Sully" Sullenberger a fost laudat pentru eforturile sale de a face ca avionul sa aterizeze pe suprafata raului, permitand astfel membrilor echipajului sa-i scoata pe toti pasagerii din aparat.

Imagini cu operatiunile de cautare