O statiune de lux din San Diego (California), unde o cazare costa in mod obisnuit 200 de dolari, ofera camere la 19 dolari pe noapte intr-un asa numit "Pachet al supravietuitorului", informeaza CNN. Clientii sunt cazati in cort, nu beneficiaza de mic dejun, aer conditionat, lumini, asternuturi si, in plus, trebuie sa-si aduca hartia igienica de-acasa.

Potrivit informatiilor, Rancho Bernardo Inn este unul dintre cele mai luxoase complexe hoteliere, fiind numit numarul unu in topul realizat de Conde Naste in 2008. Criza economica a afectat insa si hotelul, care beneficiaza de trei pisicine, o spa, trei restaurante si un teren de golf.

Confruntata cu pierderi financiare, conducerea Rancho Bernardo Inn a decis sa ofere, intre 16 si 31 august, "Pachetul Supravietuitorului", care porneste de la 219 dolari pe noapte si ajunge la 19 dolari, clientul platind cu atat mai putin cu cat mai renunta la una dintre facilitati: mic dejun, aer conditionat, lumini, asternuturi, pat, prospoape.

La oferta de 19 dolari, personalul complexului a scos paturile si saltelele din camere si a instalat corturi. In plus, clientii trebuie sa-si aduca de-acasa hartia igienica.

Managerul general John Gates afirma ca spera ca clientii care vor alege acest pachet sa revina in complex pentru pachetul obisnuit, care costa peste 200 de dolari pe noapte. "Am vrut sa facem ceva distractiv si inteligent", a afirmat Gates, adaugand ca "este un mijloc de a obtine ce-i mai bun din aceste vremuri economice negative".

50 de clienti s-au inscris deja pentru pachetul de servicii care costa 19 dolari.