Noordin M. Top, unul dintre cei mai cautati teroristi din Asia, a fost ucis sambata, au declarat surse din cadrul serviciilor de securitate indoneziene, citate de CNN. Top a fost considerat responsabil pentru mai multe atentate produse in Indonezia in ultimii ani, inclusiv pentru atacurile din 17 iulie de la Jakarta, soldate cu noua morti si aproape 50 de raniti.

Top a fost ucis dupa o confruntare de 18 ore cu Detasamentul 88, unitatea de elita anti-terorism a politiei indoneziene. Luptele au avut loc in localitatea Temanggung din Java.

Fortele de securitate afirma ca Noordin M. Top, un expert malaezian in realizarea de bombe, s-a aflat i n spatele atentatelor din Jakarta, produse luna trecuta. Cel putin noua persoane au fost ucise si 48 ranite grav in urma unor explozii care au devastat hotelurile de lux Ritz Carlton si Marriott, situate intr-un cartier din centrul orasului, frecventate de oameni de afaceri sositi la Jakarta.

Aceasta a fost primul atentat important produs in Indonezia in ultimii trei ani.

Top a fost considerat principalul suspect si in atacul din 2004 care a vizat ambadasa australiana din Jakarta. 16 persoane au fost ucise in urma acelui atentat, in timp ce alte 200 au fost ranite.