Cainele unui personaj dintr-un film american, numit dupa fostul presedinte egiptean, Anwar Sadat, i-a revoltat pe egipteni. Personajul jucat de Jason Segel din filmul "I Love You Man" ("Caut cavaler de onoare") si-a numit cainele Anwar Sadat pentru ca arata "exact" ca fostul lider.

Cainele, o corcitura intre beagle si mops este descris de stapanul sau ca "cel mai frumos caine din lume". Acesta se numeste "Anwar Sadat: dupa Anwar Sadat, fostul presedinte al Egiptului". Intrebat de colegul sau de platou, Paul Rudd, daca i-a pus numele acesta pentru ca admira politicile lui Sadat, stapanul cainelui raspunde: "Nu, doar pentru ca arata exact la fel". In plus, intr-o alta scena se observa ca personajul lui Jason Segel are in camera sa un poster cu Sadat.

Mai multi bloggeri au criticat filmul care ruleaza acum in Egipt, considerandu-l insultator, insa altii sustin ca filmul doar reflecta diferentele culturale dintre Egipt si SUA. Avocatul fiicei lui Sadat a cerut ambasadei americane sa isi ceara scuze pentru acest film, scrie BBC.

Anwar Sadat a fost asasinat in 1981, dupa ce a incheiat un tratat de pace cu Israelul.