Cea de-a doua sotie a sefului talibanilor pakistanezi, Baitullah Mehsud, a fost ucisa miercuri de un tir american de racheta, in zona tribala din nord-vestul Pakistanului, au anuntat membri ai familiei si responsabili din fortele de securitate, citati de AFP.

Racheta a lovit casa lui Maulana Ikram-ud-Din, un lider religios al talibanilor, din Laddah.

"Informatiile confirma ca sotia lui Baitullah Mehsud a fost ucisa in urma atacului unei drone americane", a afirmat un inalt oficial local din Waziristanul de Sud, unde a avut loc atacul.

Waziristanul de Sud, un district tribal aflat la granita cu Afganistanul, este fieful Miscarii talibanilor pakistanezi (TTP), condusa de Baitullah Mehsud.

"Administratia Waziristanului de Sud si un responsabil al serviciilor pakistaneze de securitate au confirmat ca fiica lui Ikram-ud-Din si sotia lui Baitullah Mehsud a murit in urma unui tir de racheta".

Atacul il viza direct pe Baitullah Mehsud, a adaugat el, fara insa a putea preciza daca seful taliban se gasea in casa la momentul atacului.

Iqbal Mehsud, un nepot al lui Ikram-ud-Din, a adaugat ca patru copii au fost raniti.

Washingtonul a oferit o recompensa de cinci milioane de dolari pentru capturarea lui Baitullah Mehsud, mort sau viu, in timp de Islamabadul ofera 615.000.

Liderul taliban este acuzat ca se afla in spatele majoritatii atacurilor sinucigase care au insangerat tara din iulie (circa 2.000 de morti).