Barack Obama, primul lider de culoare de la Casa Alba, primeste zilnic, in medie, 30 de amenintari cu moartea, relateaza cotidianul Global Times. Intr-o carte aparuta recent, intitulata "In serviciul secret al presedintelui", jurnalistul american Ronald Kessler dezvaluie ca Barack Obama a fost, de-a lungul timpului, subiectul a mii de mesaje de amenintare cu moartea, media zilnica fiind de 30 de astfel de mesaje.

Numarul amenintarilor cu moartea la adresa lui Obama a crescut spectaculos din luna ianuarie incoace, dupa ce acesta s-a instalat la Casa Alba.

De-a lungul timpului, multi americani, in special cei de culoare, si-au exprimat temerile pentru securitatea lui Barack Obama.

In ceea ce il priveste pe liderul de la Casa Alba, acesta nu se arata foarte ingrijorat. El a declarat, in timpul campaniei electorale: "Amenintarile pe care le primesc nu reprezinta ceva care sa imi ocupe timpul. Am luat decizia de a intra in aceasta cursa. Cred ca oricine decide sa intre in cursa prezidentiala isi asuma niste riscuri, asa cum in orice exista riscuri."