O suta de persoane sunt judecate sambata, la Teheran, in fata tribunalului revolutionar, pentru ca au participat la protestele de strada care au urmat dupa realegerea lui Mahmoud Ahmadinejad in functia de presedinte al Iranului, anunta agentia de presa Fars, citata de AFP.

Personalitati marcante ale taberei reformatoare - printre care un colaborator apropiat al fostului presedinte Mohammad Khatami - figureaza printre persoanele aflate in boxa acuzatilor.

Irna, care citeaza surse oficiale, mentioneaza ca printre persoanele judecate se numara manifestanti care au fost fotografiati in timp ce participau la proteste si se pregateau sa "comita crime".

"Aceste persoane au participat la revolte si sunt acuzate ca au actionat impotriva securitatii nationale, au perturbat ordinea publica si au comis acte de vandalism", spune presa locala.

Aproximativ 2.000 de persoane au fost arestate in urma protestelor declansate dupa alegerile din 12 iunie, cand Ahmadinejad a fost reales in functie. Circa 30 de oameni si-au pierdut viata in cele mai grave manifestari de la revolutia islamica din 1979.