O familie de americani locuieste singura intr-un bloc de lux de 32 de etaje din Fort Myers (Florida), din cauza ca restul proprietarilor au preferat sa-si schimbe apartamentele cu unele mai ieftine dintr-un complex rezidential aflat in apropiere, informeaza News-Press. Victor Vangelakos sustine ca de vina este criza care a afectat piata imobiliara.

Vangelakos, care este pompier in New Jersey, a cumparat apartamentul aflat pe malul raului Caloosahatchee anul trecut, in noiembrie, cu intentia sa-si petreaca acolo vacantele impreuna cu sotia sa si cei doi copii, dar si sa se retraga in Florida cand se va pensiona.

Ei au platit 430.000 de dolari pentru apartament.

Familia Vangelakos a ajuns insa sa fie singura care locuieste in complexul Oasis I care are 32 de etaje.

Dintre cumparatorii care au platit avans pentru apartamente, doar o parte a reusit sa si incheie contracte cu dezvoltatorul imobiliar. Ulterior, cumparatorii au reusit sa-si schimbe apartamentele din Oasis I cu unele mai ieftine in Oasis II, un complex rezidential aflat in apropiere.

Vangelakos insa nu a reusit sa-si convinga banca care l-a creditat sa-si schimbe apartamentul, astfel incat ei sunt singurii care locuiesc in blocul de 32 de ataje.

News-Press noteaza ca membrii familiei Vangelakos sunt singurii care folosesc clubul aflat in interiorul cladirii, insa fara sa poata urmari programele de la un televizor urias cu plasma. "Nu am reusit sa gasim telecomanda", a declarat Victor, care se plange ca, in timpul noptii, oamenii intra in bloc, folosesc piscina si ii bat la usa.

Vangelakos a declarat ca vrea sa plece din imobil, invocand faptul ca dezvoltatorul imobiliar nu a mai construit debarcaderul si restaurantele din imobil pe care le-a promis.

The Related Group se apara sustinand ca nimeni nu a anticipat caderea pietei imobiliare si a creditelor.