Papa Benedict al XVI-lea a declarat miercuri ca "ingerul sau pazitor" l-a parasit atunci cand a cazut si a suferit o fractura usoara la incheietura mainii drepte, in urma cu doua saptamani, informeaza AP. "Ingerul a actionat in mod evident la ordine superioare", a glumit Suveranul Pontif.

Papa a multumit oficialilor din statiunea Les Combes pentru ca "au fost ca niste ingeri". Suveranul a parasit miercuri statiunea din Alpi unde a cazut si si-a fracturat mana.

"Din nefericire, ingerul mau pazitor nu a impiedicat accidentul, el actionand in mod evident la ordine superioare", a spus Papa, adaugand ca "poate ca Domnul a vrut sa ma invete mai multa rabdare si umilinta, sa-mi ofere mai mult timp pentru rugaciune si meditatie".

Incepand de miercuri seara, Benedict al XVI-lea va petrece restul verii la Castel Gandolfo, langa Roma.

Papa Benedict al XVI-lea a fost operat la mana pe 17 iulie la Spitalul din Aosta, dupa ce a cazut si a suferit o fractura usoara la incheietura mainii drepte.

In varsta de 82 de ani, Benedict al XVI-lea a fost ales Papa al Bisericii Catolice la 19 aprilie 2005, devenind succesorul Papei Ioan Paul al II-lea.