Autoritatile federale americane cheltuie zeci de milioane de dolari din planul de stimulare economica pentru a repara si construi toalete in mai multe state din SUA, indica documente guvernamentale, citate de New York Post. Spre exemplu, guvernul a cheltuit 2.8 milioane de dolari pentru toaletele aflate in padurile din New Mexico.

Toalete "istorice", aflate in cladiri vechi, in rezervatii naturale sau in paduri sunt reparate cu bani proveniti din planul de 787 de miliarde de dolari adoptat la inceputul acestui an.

Agentiile implicate in acest proiect sustin ca multe toalete trebuie reparate pentru a permite persoanelor cu dizabilitati sa le poata folosi mai usor.

Mai multe organizatii au criticat irosirea banilor contribuabililor.

In ianuarie, republicanii au criticat includerea in planul de relansare economica propus de presedintele Barack Obama a zeci de milioane de dolari in domenii despre care au afirmat ca nu vor contribui la pastrarea sau crearea de locuri de munca. Intre acestea se numara fonduri pentru monitorizarea cutremurelor si a vulcanilor, pentru renuntarea la fumat, pentru teste HIV sau pentru amenajari ale padurilor si eliminarea barierilor din calea migratiei pestilor.