O familie de evrei, care calatorea din Franta spre Israel, sustine ca un granicer german "i-a umilit", scupiandu-le in pasapoarte si facand cu mainile gesturi ce sugerau ca ii impusca, informeaza ynetnews.com. Michael si Dvora Sitbon au declarat ca, in timpul escalei facute in Germania, ei si cei patru copii au fost supusi unui tratament degradant si rasist de catre unul dintre ofiterii germani de la punctul de frontiera.

Intr-o declaratie facuta la Radio Shalom, Michael Sitbon a declarat ca in momentul in care a vazut ca pasaportul Dvorei e israelian, ofiterul german a scuipat in el si a facut un gest cu mana ca si cum ar fi vrut sa o impuste.

"Am fost socati. Este foarte dureros. Sotia mea este nepoata unui supravietuitor al Holocaustului... Am zburat prin Germania ca a fost cel mai ieftin zbor, insa sotia mea nu mai vrea sa ajunga niciodata acolo", a declarat Michael.

Familia Sitbon locuieste in Franta de peste trei ani. Ei au ajuns in Germania venind de la Paris, urmand sa se imbarce intr-un avion cu destinatia Israel. Evreii sustin ca initial ofiterul german nu a vrut sa le permita sa treaca, afirmand ca Dvora statuse in Franta peste perioada permisa de viza. Ulterior, granicerul i-a injurat pe cei doi adulti si a "scos sunete ca si cum ne impusca", a declarat Michael.

Cei doi Sitbon au declarat ca incidentul a fost observat de o singura persoana, care este martorul lor.

"M-am confruntat cu antisemitismul si in trecut. Franta nu duce lispa de asa ceva. Insa n-am sa tac in legatura cu acest incident. Il vom da in judecata pe ofiter, chiar daca va trebui sa-l confrunt. Nu voi putea sa-i uit fata. Avea o tunsoare precum cea a lui Hitler", a declarat Michael.

Ambasada germana din Israel a fost informata in legatura cu incidentul.