O teorie a conspiratiei care s-a facut tot mai des auzita in ultima vreme sustine ca liderul de la Casa Alba, Barack Obama, ar ascunde un certificat de nastere care atesta faptul ca a venit pe lume in Kenya, fapt care i-ar anula dreptul de a fi presedintele Statelor Unite, in conditiile in care candidatii pentru Casa Alba trebuie sa fie nascuti pe teritoriul SUA, relateaza The Telegraph.

In timp ce Congresul american se lupta cu reforma istorica a sanatatii, soldatii tarii mor in razboaie duse pe alte meleaguri, iar presedintele Obama se lupta sa repuna economia pe picioare, o parte a dreptei americane, in special extrema dreapta, nu renunta la raspandirea zvonului ca actualul lider de la Casa Alba nu s-a nascut pe teritoriul american si astfel, nu ar fi avut dreptul sa candideze la prima functie in stat.

  • Casa Alba a prezentat o varianta prescurtata a certificatului de nastere al lui Obama

Casa Alba a publicat copii ale certificatului de nastere al presedintelui, care atesta ca acesta s-ar fi nascut in Honolulu, Hawaii. Insa sustinatorii teoriei conspiratiei au suspiciuni in privinta faptului ca certificatul prezentat de Casa Alba este unul scurt, si nu originalul completat de medici la nastere. Ei acuza faptul ca respectivul document a fost publicat in Honolulu pe 13 august, la noua zile dupa nasterea actualului lider de la Casa Alba.

  • Bunica lui Obama: Nepotul meu s-a nascut la Mombasa

George Gordon Liddy, un fost sustinator al lui Nixon care a facut 4 ani si jumatate de inchisoare pentru implicare in afacerea Watergate a afirmat, referitor la acest subiect: "Intreaga problema s-ar fi lamurit intr-un singur minut daca presedintele ar fi prezentat un certificat de nastere valid".

George Gordon Liddy sustine ca Barack Obama s-ar fi nascut, insa, in Kenya, tara tatalui sau, si a afirmat ca ar fi vazut o depozitie a bunicii paterne a liderului de la Casa Alba, care sustinea, la randul sau, ca nepotul ei s-ar fi nascut la Mombasa.

Dezbaterea ar fi continuat, probabil, doar in cercurile conspirationiste si ale adversarilor politici ai lui Obama, in afara razei vizuale a americanilor de rand, daca nu ar fi fost adusa, de curand, in atentia marelui public de Lou Dobbs, un popular comentator de la CNN.