Televiziunea de stat chineza a lansat un canal Tv in limba araba, care va emite 24 de ore din 24 si se va adresa Orientului Mijlociu si Africii de Nord, pentru ca locuitorii acestor zone "sa cunoasca adevarata China", relateaza BBC.

Lansarea canalului Tv in limba araba face parte din planul Guvernului chinez de a-şi promova propriile puncte de vedere prin încurajarea organizatiilor media de stat sa se extinda la nivel global.

Autoritatile de la Beijing, cunoscute pentru faptul ca impun restrictii propriilor canale media, sustin ca presa straina prezinta adesea o imagine deformata a Chinei: "Speram ca lumea sa cunoasca in acest fel China, iar China sa faca cunostinta cu restul lumii", a afirmat Zhang Changming, vicepresedintele televiziunii de stat chineze, la lansarea postului.

  • Chinezii pregatesc si un canal Tv in limba rusa, din septembrie

Televiziunea de stat chineza mai are patru canale internationale, care emit in engleza, franceza, spaniola si chineza. Noul post Tv in limba araba poate fi vizionat de aproape 300 de milioane de persoane din 22 de tari arabe, incepand din 25 iulie.

Televiziunea chineza de stat intentioneaza sa lanseze si un canal Tv in limba rusa, in luna septembrie a acestui an.