Fosta candidata socialista la alegerile prezidentiale din 2007 din Franta, Ségolène Royal, a primit vineri o scrisoare de amenintare ce era insotita de un glont de calibru mare, a anuntat sambata avocatul acesteia, Jean-Pierre Mignard, potrivit site-ului 20minutes.ch.

Scrisoarea a fost primita vineri pe adresa Consiliului regional din Poitou-Charentes, pe care Ségolène Royal il prezideaza.

Potrivit cotidianului "La Nouvelle République", plicul, adresat personal lui Royal, continea o scrisoare plina de insulte si amenintari, redactata la calculator, un fotomontaj si mai multe articole de presa consacrate politicianului socialist, precum si un glont de calibru mare, "de 38 sau 44 mm".

O plangere a fost depusa vineri la politie, in Poitiers, a precizat avocatul Jean-Pierre Mignard.

Mai multi ministri sau personalitati politice din Franta, intre care si presedintele Nicolas Sarkozy, au primit in lunile februarie si martie scrisori de amenintare cu moartea, adesea insotite de gloante. Acestea au fost revendicate de o misterioasa "celula 34". Parchetul antiterorist din Paris a deschis atunci o ancheta, in cadrul careia un suspect a fost arestat, apoi eliberat fara a se formula vreo acuzatie impotriva lui.