"Nu sunt Hitler". Ministrul italian de Interne, Roberto Maroni, a declarat, vineri, ca s-a saturat sa fie comparat cu Hitler pentru masurile anti-imigratie pe care le-a luat, adaugand ca nici Vaticanul, nici Comisia Europeana nu ar trebui sa mai critice Guvernul italian pentru acest lucru, potrivit ANSA.

"Nu sunt reincarnarea lui Hitler si nu am promovat legi rasiale, ba as putea spune ca Italia este mult deasupra acestor acuzatii, noi suntem in avangarda in ceea ce priveste imigratia. Italia este tara membra a Uniunii Europene cu cele mai bune performante in ceea ce priveste imigratia, chiar daca unele canale de informare sustin contrariul", a afirmat Maroni.

In ceea ce priveste controversatul fapt ca imigratia ilegala a devenit infractiune penala, Maroni spune ca: "Nu ne intereseaza sa-i bagam la inchisoare pe clandestini, ci expulzarea obligatorie. Am abordat in sfarsit cu seriozitate aceasta mare problema si suntem pregatiti sa aplicam legea."

El a adaugat ca legislatia Vaticanului prevede inchisoarea pentru imigrantii clandestini. "Noi, care suntem mai ingaduitori decat ei, am prevazut numai pedepsirea cu amenda", a incheiat Roberto Maroni.