Rusia a anuntat, joi, ca va lua "masuri concrete" fata de reinarmarea Georgiei, la un an dupa declansarea conflictului armat dintre cele doua tari. Anuntul a fost facut in aceeasi zi in care vicepresedintele american Joe Biden, aflat in vizita la Tbilisi, le-a transmis gruzinilor urmatorul mesaj: "America este cu voi", scrie AFP.

"Suntem profund ingrijorati de activitatea guvernului georgian privind remilitarizarea tarii, care este perceputa de anumite state cu calm si chiar ca un fapt pozitiv", a declarat vice-ministrul rus de Externe, Grigori Karasin. "Continuam sa ne opunem reinarmarii regimului Saakashvili si vom lua masuri concrete", a continuat el.

Intr-o aluzie clara la Statele Unite, Grigori Karasin a acuzat "anumite state" ca isi "mascheaza cooperarea militara cu Georgia sub actiuni de ajutor umanitar pentru depasirea consecintelor conflictului". "Este miopie politica. Reinarmarea armatei georgiene, sprijinirea infrastructurii militare, pregatirea fortelor speciale incita Tbilisi sa-si continuie politica de amenintari si provocari si sporeste tensiunile in regiune", a continuat el.

In replica, presedintele parlamentului georgian, David Bakradze, a dezmintit informatiile potrivit carora ar fi discutat cu Joe Biden despre achizitionarea de arme americane. "Nu am abordat probleme specifice, cum ar fi vanzarea de arme Georgiei", a declarat el in cadrul unei conferinte de presa. Potrivit oficialului gruzin, "acordul de parteneriat strategic dintre cele doua tari prevede, printre altele, ca SUA sa ajute Georgia sa-si dezvolte fortele de aparare".