Compania Apple a declarat ca asteapta rezultatele unei investigatii in privinta mortii unui angajat din China, dupa ce presa a anuntat ca barbatul s-a sinucis in momentul in care a aflat ca este suspectat de furtul unui prototip iPhone. Acest caz pune in lumina reflectoarelor compania cunoscuta deja pentru politicile sale extrem de secretoase.

iPhone-ul este produs in sudul Chinei de partenerul Apple, Foxconn International, care face parte din corporatia taiwaneza Hon Hai. Foxconn a declarat, intr-un comunicat de presa, ca angajatul Sun Danyong, care lucra in cadrul companiei din 2008, s-a sinucis, fara a intra insa in detalii cu privire la moartea angajatului.

Potrivit publicatiei Nanfang Daily, citata de Reuters, angajatul in varsta de 25 de ani a devenit foarte nelinistit in momentul in care a descoperit ca unul din cele 16 prototipuri pentru a patra versiune de iPhone disparuse, una din principalele sale sarcini fiind trimiterea prototipurilor la sediul Apple. iPhone-ul este unul dintre cele mai bine vandute produse ale companiei Apple, iar detaliile despre ultima versiune a acestuia sunt tinute secrete pana la lansarea oficiala.

Sun si-a exprimat ingrijorarea cu privire la incident fata de iubita sa si de un fost coleg prin mesaje text si le-a spus ca a incercat sa gaseasca dispozitivul pierdut, scrie Reuters. In plus, BBC sustine ca Sun le-a povestit prietenilor ca ar fi fost batut de membrii departamentului de securitate de la Foxconn si a descris experienta ca una dinte cele mai umilitoare prin care a trecut vreodata.

Foxconn a aflat de incident si a ordonat perchizitionarea casei acestuia. Potrivit ziarului chinez, angajatul s-a aruncat de la etajul 12, din apartamentul sau, la o zi dupa ce membrii departamentul de securitate de la Foxconn i-au perchizitionat casa.

Incidentul a starnit critici dure pe internet la adresa companiei Apple cu privire la politicile sale secretoase. Aceasta a mai amenintat cu procese media si bloggerii care incearca sa publice informatii despre produsele sale care nu au fost inca lansate pe piata, spunand ca asemenea informatii provin doar de la angajati care nu respecta acordul de confidentialitate.

BBC anunta ca, in urma incidentului, Foxconn a introdus servicii suplimentare de consiliere pentru angajati si ca seful departamentului de securitate a fost concediat. Potrivit corespondentului BBC de la Beijing, compania Foxconn a mai fost acuzata si in trecut ca isi maltrateaza angajatii, insa a negat de fiecare data acuzatiile.