Companiile aeriene britanice au anuntat ca nu vor mai permite imbarcarea persoanelor care prezinta simptome de gripa porcina. Anuntul a fost facut duminica si vine dupa o recomandare in acest sens a Ministerului Sanatatii de la Londra, informeaza AFP.

Ministerul Sanatatii le-a recomandat persoanelor care prezinta simptomele infectarii cu virusul H1N1 sa renunte sa mai calatoreasca pana cand simptomele dispar.

"In cazul in care exista temeri ca un pasager prezinta simptomele bolii, noi dispunem oricum de un serviciu medical 24 de ore din 24, la care putem apela pentru a da sfaturi personalului companiei", a declarat un purtator de cuvant al British Airways. "In astfel de cazuri, medicii vor discuta cu pasagerii si vor face o evaluarea a capacitatii acestora de a zbura", a mai adaugat acesta, adaugand ca, pana acum, niciunul dintre pasagerii caruia i s-a recomandat sa renunte la zbor nu a refuzat sa urmeze sfatul.

La randul sau, compania Virgin Atlantic a luat o masura similara: "Daca sunt semne ca ceva nu este in regula cu sanatatea unui pasager, personalul aeroportului apeleaza la o echipa medicala pentru consiliere", a explicat un reprezentant al companiei, adaugand ca pasagerii carora li se va recomanda de catre medici sa nu zboare nu vor fi imbarcati.

29 de persoane au murit pana acum in Marea Britanie, dupa ce au contractat virusul gripei porcine.