Trei barbati au fost arestati de politia din Berlin sub acuzatia ca au incercat sa o santajeze pe Susanne Klatten, mostenitoarea imperiului BMW si cea mai bogata femeie din Germania, informeaza AFP. Klatten a fost amenintata cu o presupusa caseta video ce infatisa intalnirile ei cu un playboy elvetian, Helg Sgarbi, care in luna martie a fost condamnat la sase ani de inchisoare pentru ca a sedus mai multe femei bogate pentru a le lua banii.

Potrivit informatiilor oferite de procurori, Susanne Klatten "a primit la mijlocul lunii iunie o scrisoare in care i se cereau 800,000 de euro si o masina BMW". Daca nu platea, Klatten era amenintata ca o caseta ce infatisea intalnirile sale cu Sgarbi urma sa fie vanduta presei italiene.

Dupa ce a primit scrisoarea, Klatten a tiparit un anunt intr-un ziar local, spunand ca este gata sa plateasca. "Barbatii au contactat-o prin telefon si astfel i-am putut identifica... Cei trei au fost arestati in momentul cand s-a facut schimbul", a declarat un purtator de cuvant al procuraturii din Berlin, Thomas Steinkraus-Koch.

Acest incident vine la doar cateva luni dupa ce Helg Sgarbi, cunoscut in presa ca "Swiss Gigolo", a fimat intalnirile pe care le-a avut cu Klatten si a incercat sa o santajeze cu peste 340 de milioane de euro. In martie 2009, Sgarbi a fost condamnat la sase ani de inchisoare pentru ca a sedus mai multe femei bogate pentru a le lua banii, inclusiv pe Klatten.

Klatten este actionar majoritar al producatorului de automobile BMW, mostenire de la tatal sau, industriasul Herbert Quandt. Acesta a salvat compania de la faliment in 1957 si a transformat-o intr-un grup mondial.

Potrivit ultimului clasament realizat de Forbes, Susanne Klatten se afla pe locul 35 in topul miliardarilor din intreaga lume, averea ei fiind estimata la circa 10 miliarde de dolari.

Citeste aici mai multe despre scandalul Klatten - Swiss Gigolo.