Update ora 16:10: Papa Benedict al XVI-lea, care a fost internat, vineri, la Spitalul din Aosta, a fost operat la mana, sub anestezie locala, dupa ce a cazut in locuinta sa de vacanta din Italia. "Operatia a decurs bine, iar Suveranul Pontif ar putea fi externat chiar vineri", a anuntat un oficial italian, citat de ANSA. Potrivit AFP, care citeaza un comunicat al Vaticanului, Suveranul Pontif a suferit o fractura usoara la incheietura mainii drepte.

"Suveranul Pontif a suferit o cadere minora in timp ce se afla in vacanta in nordul Italiei, dar nu este nimic grav", a declarat Federico Lombardi, purtatorul de cuvant al Papei, citat de AFP.

Papa Benedict a fost transportat la spital pentru a i se face o radiografie la incheietura mainii, dupa ce a cazut in locuinta sa de vacanta. Ulterior, medicii au decis sa il opereze, dupa ce au descoperit o fractura usoara la incheietura mainii drepte. Vaticanul a anuntat, de altfel, printr-un comunicat, citat de AFP, ca Suveranul Pontif a suferit o fractura usoara la incheietura mainii drepte.

In varsta de 82 de ani, Benedict al XVI-lea a fost ales Papa al Bisericii Catolice la 19 aprilie 2005, devenind succesorul Papei Ioan Paul al II-lea.