Autoritatea de reglementare in audiovizual din Marea Britanie a interzis miercuri difuzarea unui spot televizat al lantului de fast-food Kentucky Fried Chicken (KFC). Motivul: reclama le dadea telespectatorilor de inteles ca produsele sunt preparate dintr-un pui "mai proaspat decat in realitate", scrie AFP.

Spotul se deschide cu un tanar bucatar-sef care spune ca "secretul celor mai bune feluri de mancare sta in folosirea ingredientelor potrivite. Ca acest pui, proaspat, din aceasta dimineata", pentru ca pe final sa apara sloganul "KFC: Pui proaspat in fiecare magazin, in fiecare zi".

Forul de reglementare britanic a calificat afirmatiile aparute in reclama drept "inselatoare", pornind de la faptul ca produsele din carne sunt livrate in fast-food-urile KFC din Marea Britanie doar de trei ori pe saptamana. In consecinta, a interzis redifuzarea spotului TV.

In replica, un purtator de cuvant al KFC s-a declarat "dezamagit" de aceasta decizie, sustinand ca lantul de fast-food nu a vrut niciodata sa-i pacaleasca pe consumatori; singurul obiectiv al campaniei era de a evidentia ca in aceste restaurante nu se prepara pui congelat. Mai mult, produsele se prepara in fiecare magazin, a precizat purtatorul de cuvant.

Spotul interzis la difuzare