O femeie din Spania, care in urma cu doi ani si jumatate, la varsta de 67 de ani, a nascut doi copii gemeni, devenind cea mai batrana mama din lume, a murit zilele trecute, din cauza unui cancer diagnosticat recent, anunta AFP, care citeaza publicatia spaniola Diario De Cadiz.

Carmen Bousada de Lara adusese pe lume, pe 26 decembrie 2006, doi gemeni. Ea a nascut intr-un spital din Barcelona, dupa ce beneficiase de un tratament hormonal si fusese inseminata artificial in Statele Unite.

Precedentul record ii apartinea romancei Adriana Iliescu, cea care, in ianuarie 2005, a nascut, de asemenea, doi gemeni, insa doar unul dintre copii a supravietuit, o fetita. Adriana Iliescu a declarat, dupa nastere, ca are 67 de ani, insa, ulterior, o ancheta a aratat ca femeia, care aspira la titlul de cea mai batrana mama din lume, avea "doar" 66 de ani, scrie AFP.

Aproape 2 ani mai tarziu, recordul Adrianei Iliescu a fost doborat de Carmen Bousada de Lara. Aceasta a ales sa fie inseminata artificial in Statele Unite tocmai din cauza ca, in Spania, cea mai mare parte a clinicilor au adoptat coduri de autoreglementare care exclud acest tip de tratament in cazul femeilor care au trecut de 50 de ani.

  • Carmen Bousada spera sa traiasca 100 de ani si sa devina bunica

"Fiecare trebuie sa aiba copii la momentul potrivit", afirma Carmen Bousada, la o luna dupa nastere, intr-un interviu acordat News of the World. Ea a explicat atunci ca a ingrijit-o multi ani pe mama sa, care era bolnava si care a murit in 2005, iar abia apoi a considerat ca este momentul potrivit sa aiba copii, in ciuda faptului ca se afla la menopauza de 18 ani.

Chestionata in legatura cu viitorul copiilor sai, Carmen Bousada afirma ca spera sa traiasca la fel de mult ca mama ei, care a murit la 101 ani, si visa chiar sa devina bunica.