Un tanar chinez in varsta de 17 ani a fost dus de mama sa la un centru medical din China, unde a fost tratat cu socuri elecrice pentru a se vindeca de dependenta de internet. Teng Fei a fost mintit de mama sa ca tatal sau se afla in spital pentru a merge acolo. Odata ajuns, acesta si-a dat seama ca totul era o tactica pentru a-l atrage in clinica medicala, unde a fost fortat sa treaca printr-un tratament cu socuri electrice pe o perioada de cateva saptamani.

"A fost foarte dureros. Am simtit ca un ac imi trece prin creier", povesteste tanarul, potrivit The Guardian. Teng Fei insista ca nu a avut niciodata nicio problema si ca nici macar nu crede in dependenta de internet.

Chinezul sustine ca mama sa a decis sa-l interneze pentru tratamentul cu socuri electrice dupa ce a vazut mai multe reclame la televizor care demonizau internetul si a crezut ca fiul sau este bolnav.

"Nu-mi amintesc de cate ori mi-au administrat socurile, insa trebuie sa fi fost de zeci de ori. Ma lasau sa ma odihnesc o perioada, dupa care imi administrau din nou. O repriza dura in jur de 30 de minute", a declarat Fei, adaugand ca daca se impotrivea sau incerca sa se ridice i se aplica din nou tratamentul. "Cred ca la inceput vroiau doar sa-mi inspire teama si sa ma faca sa urmez ordinele. Socurile electrice erau o pedeapsa daca faceam ceva gresit", mai spune acesta.

Tratamentul pentru vindecarea "dependentei de internet", mai cuprindea si administrarea de anti-depresive si de leacuri traditionale chinezesti. Parintii lui Teng Fei au cheltuit 14,000 de yuani, adica aproape 1,500 de euro. 7,000 de yuani a costat taxa lunara, 2,000 de yuani taxa aplicata pentru ca tanarul a incercat sa fuga si 5,000 de yuani penalizare pentru sfarsirea tratamentului inainte de termen. Tratamentul ar fi trebuit sa dureze 4 luni, insa tatal tanarului a hotarat sa-l intrerupa, deoarece incepuse sa creada ca totul este o escrocherie.

Teng Fei nu crede ca tratamentul l-a ajutat in vreun fel. El nu s-a considerat niciodata dependent de internet si il foloseste la fel de mult ca si inainte, numai ca parintii sai nu mai au nicio problema cu acest fapt, a concluzionat tanarul, potrivit The Guardian.