Criza economica si alcoolismul au degradat amenintarea unui atac militar din partea Statelor Unite sau a NATO in topul pericolelor la adresa securitatii Rusiei, potrivit unui sondaj de opinie realizat de cotidianul Vremia novostei.

Criza economica si vulnerabilitatea industriei autohtone (11%) sunt considerate cel mai mare pericol la adresa securitatii nationale, urmate de alcoolism, narcomanie si degradarea nivelului de cultura a populatiei (9%).

O posibila agresiune din partea SUA si a NATO (7%) se claseaza de-abia pe locul trei.

Sursa citata precizeaza ca 39% dintre respondenti nu au putut sa indice cel mai mare pericol la adresa securitatii Rusiei.

Intr-un sondaj similar din 2008, clasamentul arata cu totul altfel. La acea data, primul loc a fost ocupat de teama de razboi, urmata de terorism si de dificultatile economice.

"De regula, alcoolismul si problemele socio-economice ocupa primele pozitii in aceste clasamente, dar sondajul de anul trecut a venit imediat dupa evenimentele din Georgia si pe primul loc a iesit tema inamicului extern", au comentat analistii centrului unional pentru sondarea opiniei publice.