O reclama realizata pentru o companie de telefonie mobila israeliana, care-i infatiseaza pe soldati jucand fotbal la bariera ce desparte Fasia Gaza de Israel, a starnit mania politicienilor arabi, care au solicitat retragerea spotului TV, informeaza Reuters.

Reclama, produsa de McCann Erickson pentru gigantul Cellcom, minimalizeaza suferinta palestinienilor si arata cat de mult au esuat israelienii sa-si inteleaga vecinii, sustin criticii.

Filmul arata o minge de fotbal ce sare din partea palestiniana a zidului si aterizeaza pe o masina militara israeliana. Soldatii israelieni incep sa joace fotbal si sa arunce mingea catre cei aflati dincolo de zid, care insa nu sunt aratati in clip. Un soldat israelian cheama "intariri", intre care si doua femei in uniforma, sa vina si sa joace.

Reclama se incheie cu sloganul: "La urma urmei, ce ne dorim cu totii dupa? Doar un pic de distractie".

Palestinienii au criticat reclama, aparuta in contextul in care ei marcheaza cea de-a cincea aniversare a unei decizii a Curtii Internatioanle care a decretat ca zidurile si barierele din Fasia Gaza sunt ilegale. "Zidul desparte familii si impiedica copiii sa ajunga la scoala sau la spitale", a declarat Ahmed Tibi, un deputat arab din Knesset. Israelul a ridicat zidul cu scopul declarat de a opri atacatorii sinucigasi, insa palestinienii il percep ca pe un simbol al ocupatiei.

Compania a aparat insa decizia de difuzare a clipului, declarand ca "principalul nostru etalon este comunicarea intre oameni, indiferent de religie, rasa sau sex".