Intr-un interviu acordat televiziunii Sky News Barack Obama a declarat ca Marea Britanie are un rol esential in Afganistan pentru prevenirea atacurilor retelei Al-Qaeda impotriva Occidentului si ca este alaturi de familiile soldatilor ce au murit in misiune.

"Marea Britanie a jucat un rol esential in cadrul acestei coalitii si este de la sine inteles ca nu putem permite ca Afganistanul sau Pakistanul sa devina un refugiu al retelei Al-Quaida de unde teroristii sa puna la cale atentate cu bomba la Londra sau New York. Misiunea in Afganistan este una de care europenii sunt extrem de interesati, daca nu chiar mai mult decat noi. Desigur, afganii si pakistanezii sunt si ei mai mult interesati decat noi, in solutionarea problemelor din zona. Eventualitatea unui atac terorist la Londra reprezinta un mare pericol, un pericol care ar putea fi mai mare decat pentru Statele Unite, si acesta este motivul pentru care Tony Blair, Gordon Brown si altii s-au angajat in misiune".

Acesta a mai spus ca este posibil ca NATO sa fie nevoita sa adopte tactici diferite dupa alegerile ce urmeaza: "Stiam ca, in aceasta vara, luptele vor fi grele. Cred ca talibanii au fost respinsi, dar mai avem inca de parcurs un drum lung. Trebuie sa trecem cu bine si de alegerile din Afganistan".