In Sheffield, Marea Britanie, NHS (Serviciul National de Sanatate) a inceput impartirea unor pliante prin scoli in care le vorbeste elevilor despre "dreptul" la o viata sexuala placuta si despre cum actul sexual regulat ar putea preveni aparitia unor boli cardiovasculare, informeaza The Telegraph. Pliantele recomanda elevilor sa faca sex sau sa se masturbeze de doua ori pe saptamana si are tiparit sloganul: "Un orgasm pe zi tine doctorul departe".

Mai mult, copiii sunt indemnati sa consume zilnic fructe si legume, sa faca sport cel putin 30 de minute pe zi, de trei ori pe saptamana.

Autorii pliantului spun ca de prea mult timp expertii s-au concentrat asupra sexului protejat si a relatiilor, ignorand motivele principale pentru care majoritatea persoanelor fac sex.

Steve Slack, directorul centrului HIV si Sanatate Sexuala din cadrul NHS, unul dintre autorii pliantului spune ca initiativa lor ar putea incuraja multi tineri sa amane momentul in care isi pierd virginitatea, astfel incat atunci cand o vor face sa fie siguri ca experienta va fi una placuta.

Slack mai precizeaza ca, daca tinerii din ziua de azi sunt suficient informati despre sex si sunt capabili sa ia singuri decizii in cadrul relatiei cu persoana iubita, atunci au tot dreptul la o viata sexuala placuta intocmai unui adult.