Guvernul de la Teheran a anuntat ca pregateste in acest moment un nou pachet de propuneri pe care il va prezenta statelor occidentale, informeaza BBC. Potrivit sefului diplomatiei iraniene, Manouchehr Mottaki, pachetul va raspunde "chestiunilor politice,de securtitate si celor internationale".

Declaratia ministrului iranian de externe a fost facuta la doar cateva ore dupa ce liderii G8 au afirmat ca sunt preocupati de violentele izbucnite la finalul scrutinului prezidential din Iran. Presedintele american Barack Obama a spus, de asemenea, ca liderii mondiali sunt "foarte ingrijorat" de programul nuclear iranian.

Mottaki a minimalizat insa ingrijorarile liderilor internationali, afirmand ca "nu a existat un mesaj nou de la G8". "Urmam sa ne prezentam pachetul de propuneri care va fi baza de plecare a negocierilor tuturor problemelor regionale si internationale", a declarat seful diplomatiei de la Teheran.

Statele Unite au amenintat cu inasprirea sanctiunilor daca Iranul isi continua programul nuclear. Teheranul sustine insa ca programul are doar o componenta civila.