Liderul de la Casa Alba, Barack Obama, a fost primit ca un erou sambata, in Ghana, in prima sa vizita oficiala in Africa subsahariana, dupa investirea in functie. Ghanezii si-au intampinat oaspetele, care se bucura de o mare popularitate in aceasta tara, cu dansuri traditionale si bannere cu chipul cuplului prezidential american pe care scria "Akwaaba [bine ati venit acasa] Barack si Michelle Obama", relateaza TimesOnline.

Vizita de numai 24 de ore efectuata de presedintele american in Africa, prima de cand acesta a fost ales in functie, a starnit un entuziasm popular urias in Ghana, cel mai democratic stat de pe continetul african. Autoritatile au luat masuri de securitate fara precedent, iar in randul locuitorilor din capitala Accra s-a declansat o adevarata Obama-mania: mii de tricouri, sepci, umbrele, brelocuri sau cani de cafea, toate cu imaginea lui Barack Obama, s-au vandut ca painea calda vineri, in ajunul vizitei.

In cadrul vizitei oficiale, Obama are programata o intalnire cu presedintele ghanez, John Atta Mills, iar mai apoi va sustine un discurs important in Parlament, in care va insista asupra ajutorului ce trebuie oferit Africii, pentru a depasi problemele cu care se confrunta.

Obama este insotit in Ghana de sotia sa, Michelle, si cele doua fiice. Familia prezidentiala va vizita si Cape Coast Castle, un vechi castel folosit in trecut de britanici pentru traficul de sclavi. O vizita simbolica, mai ales ca prima doamna a Americii este descendenta a sclavilor africani. Mai mult, Michelle Obama va primi si titlu de "Regina" a orasului Cape Coast, in cadrul unei ceremonii organizate de consiliul local.