Dupa incheierea ceremoniei publice de omagiere a lui Michael Jackson, sicriul aurit si acoperit cu flori a fost scos imediat din Staples Center, insa nu exista niciun element care sa confirme faptul ca destinatia sicriului ar fi fost cimitirul Forest Lawn. Elicopterele posturilor de televiziune au urmarit convoiul funerar, insa au pierdut urma dricului, in timp ce limuzinele familiei cantaretului se indreptau catre un hotel de lux situat in inima cartierului Bevery Hills, relateaza France Presse.

Pe de alta parte, site-ul tmz.com, care a anuntat in premiera decesul lui Michael Jackon, a precizat ca sicriul artistului nu a fost dus la Forest Lawn si la niciun cimitir din Los Angeles, precizand ca este foarte posibil ca dricul a fost o momeala pentru a-i atrage pe fani si pe jurnalisti. De asemenea, ziaristii site-ului au intrat in posesia cetificatului de deces al lui Michael Jackon, pe care scrie ca este necunoscuta cauza mortii megastarului.

Intre timp, responsabilii cimitirului Forest Lawn, renumiţi pentru discretia lor, au fost foarte fermi si au anuntat ca nu vor face niciodata declaratii referitoare la serviciile funerare ale lui Michael Jackosn. De asemenea, politia a refuzat sa faca orice comentariu pe marginea acestui subiect.